vacanta-copii.jpgElevii de gimnaziu, dar și cei de la licee sau școli postliceale, vor avea parte de o vacanță de iarnă mai lungă în acest an școlar. Structura cursurilor a fost schimbată, iar semestrele au fost înlocuite cu module.

Elevii vor intra în vacanța de iarnă vineri, 23 decembrie și se vor întoarce la cursuri în 9 ianuarie 2023. În cazul elevilor de gimnaziu și liceu, dar și a celor de la școlile postliceale vacanța este mai lungă cu o săptămână comparativ cu anul precedent. În 2022, elevii s-au întors la școală pe 3 ianuarie. Doar cei din ciclul primar au avut liber până în 9 ianuarie.

 

Anul școlar 2022-2023 aduce multe modificări pentru elevi, Semestrele au fost înlocuite cu cinci module. În plus, mediile se vor încheia la finalul anului. Au fost eliminate și tezele, iar modul de evaluare a fost lăsat la latitudinea profesorilor.

Potrivit Ministerului Educației, anul școlar 2022-2023 are o durată de 36 de săptămâni. Excepție de la această structură, se va face doar în cazul claselor terminale.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 2 iunie 2023. Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 9 iunie 2023. Pentru restul elevilor vacanța de vară începe în 17 iunie.

Structura anului școlar este aceeași pentru toți elevii din țară, cu excepția vacanței din luna februarie. Fiecare Inspectorat Școlar Județean alege în care săptămână din această lună vor avea liber elevii.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.