prefecturaSindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din țară, organizează grevă de avertisment miercuri 21 decembrie, între orele 10-12, atât la Prefectura Argeș, cât și la celelalte prefecturi din țară. Sindicatul este condus de piteșteanul Cosmin Enescu și are sediul în Pitești. La acțiunea de miercuri vor participa 1.800 de salariați din toate prefecturile.

”Solicităm adoptarea de urgență de către Camera Deputaților a proiectului de Lege pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ADOPTAT DEJA DE SENAT. Salaizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un angajat al instituției prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din Consiliul Județean, primării și servicii publice deconcentrate. Pentru plata salariilor angajaților de la consilii județene și primării se alocă bani din fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce proiectul de lege care ar reda demnitatea angajaților din instituțiile prefectului este abandonat în sertarele Camerei Deputaților, abandon pe care îl resimțim si noi”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Cosmin Enescu, președintele Sindicatului ”Egalitatea”.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.