bec1.jpgPrintr-o lege apărută recent, regulile schemei ce stabilește tarife reduse la energie au fost modificate, astfel că toți consumatorii vor beneficia, cel puțin până în 2025, de un preț plafonat la electricitate. Potrivit noilor reguli, în cazul clienților casnici ce dețin mai multe case, plafonarea se aplică doar pentru una dintre ele.
Astfel, Legea 357/2022, care se va aplica din 16 decembrie 2022, vizează modificarea regulilor schemei de plafonare a facturilor la curentul electric și gaze, stabilite de OUG 119/2022.
 
Pe lângă valoarea plafoanelor, categoriile de beneficiari și termenul până la care se va aplica schema de plafonare la energie, legea amintită stabilește că cei ce dețin mai multe case nu vor putea beneficia de tarife reduse la toate, ci doar la una, la alegere.
 
Concret, după cum scrie în actul normativ, “în cazul clienților casnici, prețul final facturat (…) se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/ reședință ale clienților finali. Clientul casnic care are atât adresă de reședință, cât și adresă de domiciliu poate beneficia de prețul plafonat (…) fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reședință”.
 
În cazul în care deține mai multe case, clientul casnic va trebui să indice adresa la care vrea să beneficieze de tarife reduse la energie electrică printr-o declarație pe propria răspundere depusă la furnizor, din care să reiasă că nu beneficiază de preț plafonat pentru un alt loc de consum.
 
Pe de altă parte, așa cum a confirmat și ANRE miercuri, clientul casnic ce are un singur loc de consum beneficiază automat de prețul plafonat la care se încadrează în funcție de consumul lunar.
 
Declaraţiile pe propria răspundere pot fi transmise furnizorilor de energie electrică atât în format fizic, prin depunerea la sediile acestora, cât şi în format electronic.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.