gentea 01Pentru Cristian Gentea au contat și contează mereu faptele și rezultatele, nu vorbele fără acoperire. Așa a fost și în perioada cât a fost consilier local, așa este și în cei doi ani de mandat ca primar al Piteștiului. Și s-a văzut și miercuri 23 noiembrie, în sala Filarmonicii Pitești, în fața unei săli pline cu numeroși oficiali din Argeș și de la București, precum și cu numeroși angajați ai Primăriei, când primarul Cristian Gentea și-a prezentat bilanțul după primii doi ani de mandat.

Pentru Cristian Gentea contează mult echipa. Și s-a văzut asta și în momentul când, la începutul prezentării sale, a avut referiri multiple și mulțumiri la adresa angajaților din Primărie și a consilierilor locali.

”Pe zi ce trece sunt tot mai mulțumit de echipa mea. Sunt mulți oameni care rămân să muncească și după încheierea programului și vreau să le mulțumesc. Facem echipă bună pentru că proiectele pe care le propun sunt pentru piteșteni, nu pentru mine sau familia mea. Vă asigur că în următoriii doi ani rezultatele vor fi tot mai vizibile”, a spus primarul Cristian Gentea.

Pentru Cristian Gentea contează enorm piteștenii și comunitatea. Și asta se vede în rezultate, în fapte, în proiecte antamate sau deja finalizate. Iar cel mai spectaculos exemplu este acela că în acest an valoarea contractelor semnate cu fonduri nerambursabile este de nu mai puțin de 764,1 milioane lei, adică mai mult decât bugetul Piteștiului pentru tot anul 2022! ”Am dublat practic bugetul Piteștiului prin contractele cu fonduri nerambursabile”, a mai precizat primarul Piteștiului.

Și rezultatele se văd la totul pasul, în fiecare zonă din oraș, în fiecare cartier. Pe străzile din Pitești circulă deja autobuze electrice achiziționate cu fonduri europene. Bazinul Olimpic din Pitești, cel mai modern din România, va fi gata până la finalul anului. Sala Polivalentă din Pitești va fi inaugurată luna viitoare. Transportul metropolitan este deja după nici trei luni unul foarte eficient și la prețuri mult mai mici față de alte mari orașe din țară. Iar lista de proiecte este una lungă și acoperă toate domeniile, de la învățământ și cultură până la protecția mediului.

Iar primarul Cristian Gentea nu i-a uitat pe cei pe care foștii primari ai Piteștiului i-au ignorat vreme de trei decenii. Oamenii de la marginea Piteștiului, și la propriu și la figurat. Și mă refer aici la cele 136 de familii din colonia ACH, familii ce până la finalul anului viitor vor avea toate utilitățile și condițiile normale de trai.

În doar doi ani, primarul Piteștiului și echipa sa au reușit să dea orașului o altă identitate și un alt dinamism în cel mai bun sens al cuvântului.

Iar reușitele palpabile și foarte vizibile au fost remarcate și subliniate și de către cei care au vorbit despre primii doi ani de mandat ai primarului Cristian Gentea, și mă refer aici la Ion Mînzînă – președintele CJ Argeș, senatorul Ovidiu Puiu, Ion Georgescu – primarul orașului Mioveni, doamna Gica Dobrin și Dumitru Chirleșan – rectorul Universității din Pitești.

gentea georgescu

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.