stroeLansat în anul 2021 de Fundația Groupe Renault România și Dacia, programul Bursele de educație „Constantin Stroe” a ajuns la cea de-a doua ediție. Având ca obiectiv principal susținerea performanței școlare a copiilor cu rezultate bune la învățătură, din familii cu posibilități materiale limitate, orfani sau cu deficiențe, programul din acest an se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Dacă în cadrul ediției anterioare au fost alocate 10 Burse de Performanță, de care au beneficiat elevi și studenți performanți din diferite orașe ale României, pentru anul școlar 2022 – 2023 este prevăzută susținerea a 15 copii din județul Argeș. Ei vor fi selectați din rândurile elevilor de clasa a IX-a, care au fost beneficiari ai burselor de ajutor social în anul școlar anterior.

„Ne bucurăm să lansăm această a doua ediție a Burselor de educație „Constantin Stroe”, având drept partener Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Prin demersul din acest an vom putea susține parcursul educațional a unor elevi aflați la începutul ciclului de învățământ liceal, copii cu rezultate școlare bune dar cu posibilități materiale reduse. Ne dorim să le oferim acestor elevi posibilitatea de a se concentra asupra studiilor și îmbunătățirii performanței lor școlare, fără grija unor cheltuieli pe care familiile lor nu le-ar putea acoperi”, a declarat Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia.

„Lucrurile bune se întâmplă cu oameni buni”, sintetizează Tudosoiu Dumitru, inspector general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Procesul de selecție al elevilor are loc în perioada 10-17 octombrie, iar beneficiarii vor fi anunțați imediat după finalizarea etapei de selecție.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.