refugiatiDin 24 februarie, de la declanșarea războiului din Ucraina, mii de refugiați au ajuns în Argeș. O mare parte dintre aceștia au rămas în județul nostru câteva zile sau câteva săptămâni înainte de a pleca mai departe, la rudele sau prietenii din Europa de Vest sau din S.U.A.

FinanciarPress.ro a aflat în exclusivitate numărul refugiaților ucraineni care au rămas și acum în Argeș, la peste șapte luni de la declanșarea războiului. După cum ne-au informat reprezentanții Prefecturii Argeș, în județ mai sunt la ora actuală 183 de refugiați din Ucraina, 96 dintre aceștia fiind la Pitești. O marte parte dintre aceștia lucrează deja la companii din industria producătoare de componente auto, în special la Leoni și Draexlmaier.

Toți refugiații beneficiază gratuit de asistență medicală și tratament corespunzător pentru situații de urgență, în sistemul medical din Argeș.

Persoanele care găzduiesc ucraineni primesc 50 de lei pe zi de persoană de la Guvernul României. Pentru a deconta cheltuielile autorităților locale, prefecturile transmit cifrele către Ministerul de Finanțe, care virează apoi banii în contul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. IGSU îi alocă apoi inspectoratelor județene ce îi distribuie în fiecare localitate.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.