pitesti-science-tineri.jpgPeste 10.000 de vizitatori – copii, adolescenți, tineri, părinți și bunici, profesori ce au însoțit grupuri de elevi, dar și turiști prezenți în oraș în ziua de sâmbătă, 24 septembrie – s-au bucurat de evenimentul organizat în Piața Primăriei Pitești de către fondatorii și voluntarii proiectului Romanian Science Festival!

Cele 100 de experimente pe care Târgul de Științe le-a oferit privitorilor au fost realizate și prezentate publicului de către elevi de gimnaziu și liceu, studenți, profesori și mentori (specialiști și cercetători români din diaspora): nu mai puțin de 300 de voluntari, 30 de profesori și 16 mentori au muncit împreună la buna desfășurare a acestui eveniment.

Experimentele au adus științele aproape de publicul larg, fiind reprezentate domenii diverse: chimie, fizică, biologie, medicină, genetică, neuroștiințe, imunologie, astronomie, robotică, informatică sau matematică.

Vizitatorii au putut învăța și proceduri de acordare a primului ajutor, au asistat la „meciuri de roboți”, iar copiii au fost încântați atât de surprizele pregătite pentru ei, cât și să descopere tainele universului prin intermediul altor copii, elevi pasionați de științe, din școlile piteștene.

Ediția 2022 a Festivalului de Științe a fost primită cu mult entuziasm de către piteșteni, evenimentul promițând să devină o tradiție îndrăgită și așteptată cu nerăbdare, în fiecare an!

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.