ursi

Fundația Conservation Carpathia a început a doua etapă a recensământului urșilor bruni din Munții Făgăraș. În total vor fi patru luni în care echipele din teren vor colecta probe ADN din păr și excremente pe o suprafață de 120.000 de hectare. O mare parte din suprafața unde se vor preleva probele este în Argeș ”Vom obține o imagine de ansamblu care să ne permită o gestionare adecvată a urșilor din țara noastră”, spun reprezentații Fundației Conservation Carpathia.

În octombrie 2021, după finalizarea primei etape, Fundația Conservation Carpathia a identificat urșii de pe o suprafață de 1200 kilometri pătrați din Munții Făgăraș și împrejurimi în cadrul primului studiu genetic din România. Evaluarea cantitativă a populației de urs cu metode moderne, precum genetica, este primul pas în gestionarea responsabilă a urșilor din țara noastră. Au fost recoltate 1426 de probe de ADN cu o rată de succes a analizelor de laborator de 63%. Au fost identificați 283 de urși, 137 femele și 146 masculi, iar prin modelare statistică a fost estimată densitatea populației la 17-18 urși / 100 km pătrați.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.