semne-circulatie2.jpgÎn ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată marți, 26 iulie 2022, au fost analizate, avizate sau respinse următoarele propuneri:

1. Amplasarea de indicatoare rutiere de reducere a vitezei la 30 de km/oră, precum și limitatoare de viteză pe carosabilul Aleii Ionel Teodoreanu, zona Nord.

AVIZAT doar limitator de viteză

2. Amplasarea de indicatoare rutiere pentru reducerea vitezei la 30 de km/oră, precum și limitatoare de viteză pe carosabilul Aleii Cezar Petrescu, zona Nord.

RESPINS

 

3. Mutarea trecerii pentru pietoni de pe carosabilul b-dului Petrochimiștilor la intersecția cu Aleea Petru Poni, din fața blocului B6, la blocul B5a, pentru a facilita ieșirea autovehiculelor dinspre viitorul complex comercial Kaufland.

AVIZAT

4. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Mihai Chițescu – arteră cu sens unic - pe partea stângă a direcției de mers spre piață, pentru a putea marca pe partea stângă, pe carosabil, locuri de parcare, astfel râmânând trotuarul liber.

AVIZAT

5. Analizarea revenirii la circulația în dublu sens pe strada Pescarilor, prin spatele blocului J7, întrucât Aleea Ioan Andrieșescu este îngustă și fără trotuare și nu poate prelua traficul dinspre Kaufland spre strada Vasile Pârvan. De asemenea, pe Aleea Ioan Andrieșescu să se monteze indicatoare de acces interzis cu plăcuțe adiționale „Cu excepția riveranilor”.

În analiză

6. Amplasarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe carosabilul străzii Pictor Nicolae Grigorescu din fața Școlii Gimnaziale nr. 10 și ulterior aducerea la nivelul străzii a denivelării existente.

AVIZAT

 

7. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul Pasajului Ecaterina Raicoviceanu, la nr. 3, cartier Trivale.

 RESPINS

8. Amplasarea a două limitatoare de viteză pe strada Sublocotenent Romeo Tuță.

AVIZAT un singur limitator

9. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Ștefan Ciobanu, la numărul 8.

 RESPINS

 

10. Mutarea indicatorului cu semnificația „Oprirea interzisă” pe strada Ștefan Ciobanu, amplasat în zona intersecției cu strada Gr. Dimitrie Boteanu, cu aproximativ 50 de metri spre curbă, pe stâlpul de iluminat public din dreptul proprietății nr. 8.

RESPINS

11. Instituirea senului unic de circulație pe strada Constantin Stătescu, pe tronsonul din spatele blocului B4, circulația să se facă pe o bandă pentru a crea un rând de parcare longitudinală, dar să rămână spațiu și pentru ieșirea din garajele de la demisol ale imobilului.

RESPINS

12. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Thoma Ionescu, între blocurile M1 și M1a, cartier Găvana.

RESPINS

13. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Dumbravei, în zona clinicii medicale Rx1.

În analiză

 

14. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Smeurei, undeva între intersecția cu strada Zorilor și sensul giratoriu de la strada Nicolae Dobrin.

În analiză

15. Având în vedere că pe b-dul Eroilor, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu str. Exercițiu și str. Dacia, circulația autovehiculelor nu se face fluent din cauza autovehiculelor care parchează în spic pe ambele sensuri ale străzii, se propune transformarea parcării de pe partea dreaptă a direcției de mers spre str. Nicolae Dobrin, într-una longitudinală.

AVIZAT

16. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Țepeș Vodă, pe tronsonul cuprins între strada Mihai Viteazul și strada Râurilor, cu circulație spre Râurilor.

RESPINS

 

17. Instituirea de sensuri unice de circulație pe străzile Costache Negri și Gheorghe Șincai, de la intersecția acestora cu strada Târgul din Vale până la strada Crinului. Pe strada Costache Negri va avea circula în direcția străzii Depozitelor, iar pe strada Gheorghe Șincai spre strada Târgul din Vale.

RESPINS

18. Prelungirea pistei pentru biciclete de pe carosabilul străzii Trivale pe tronsonul de la Schit până la intersecția cu b-dul Libertății, pe partea dreaptă a direcției de mers spre Cornul Vânătorului.

AVIZAT

19. Pentru a îmbunătăți fluența circulației pe b-dul Nicolae Bălcescu în zona intersecției semaforizate cu strada Mircea Eliade, se propune eliminarea locurilor de parcare de pe partea dreaptă a direcției de mers către Bascov dintre cele două treceri pentru pietoni de la numerele 50 și 62, rezultând astfel trei benzi, două pentru înainte și una dedicată pentru efectuarea virajului la stânga spre Aleea Spitalului.

AVIZAT

20. Revenirea la circulația în dublu sens pe strada Rahovei, pe tronsonul cuprins între bl. 15 până la strada Exercițiu, sau montarea la indicatorul „Accesul interzis” dinspre Exercițiu a unei plăcuțe adiționale „Cu excepția riveranilor”

În analiză

 

21. Amplasarea de semafoare cu buton la trecerea pentru pietoni de pe str. Lânăriei din dreptul Distrigaz Sud

RESPINS

22. Instituirea sensului unic de circulație pe Intrarea Florea Fieraru, cu circulație dinspre strada Tudor Vladimirescu către strada Sergent Ștefănescu, întrucât prin fața blocului D1a se îngustează la mai puțin de 2.5 m.

AVIZAT

23. Prin adresa 39055/21.07.2022, se solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului „Construire imobile locuințe colective P+1E-2Er”, amplasat în municipiul Pitești, Intrarea Augustin Gorjan FN, conform Certificatului de urbanism nr. 602/02.06.2022. Potrivit planului de amplasament, se propune un singur acces auto și pietonal la proprietate.

AVIZAT

24. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Nicolae Dobrin înainte de trecerea pentru pietoni de la Școala de Aplicații pentru Unități de Luptă, pe direcția de mers dinspre Războieni.

RESPINS

 

25. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul Aleii Elie Radu, în fața blocului A1

RESPINS

26. La intersecția de pe strada Depozitelor din zona Pieței, pentru creșterea fluenței circulației, se propune amenajarea unei benzi dedicate pentru efectuarea virajului la stânga spre strada Take Ionescu, când se circulă din direcția Podul Viilor spre Bascov.

AVIZAT

27. Amplasarea unei treceri pentru pietoni prevăzută cu semafor cu buton, pe carosabilul Căii Craiovei la intersecția cu strada Bibescu Vodă.

AVIZAT

28. Montarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Burebista, între blocul A4 și H1.

RESPINS

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.