nina moicaJoi, 28 iulie, cu începere de la ora 19:00, istoria va prinde viață la Memorialul Închisoarea Pitești. Nina Moica, o supraviețuitoare a închisorilor comuniste va veni la un eveniment special organizat în cadrul proiectului Școala de Vară „Fenomenul Pitești”, ajuns la ediția a IX-a

Nina Moica s-a născut pe 21 octombrie 1943 și a fost arestată în 1959, la doar 15 ani, chiar de la balul de final de an şcolar. A fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că activa într-o organizație anticomunistă împreună cu alți elevi - "Uniunea Tineretului Liber din România".

A trecut prin mai multe închisori din România, în condiții dificil de îndurat chiar şi pentru adulți şi a fost eliberată după cinci ani, în 1964, în urma unui decret general de eliberare a deținuților politic. În prezent locuiește în București.

Intrarea la evenimentul de la Memorialul Închisoarea Pitești este liberă.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.