kragujevac3.jpgAstăzi, 18 iulie 2022, cele două grupuri de copii care au participat la tabăra de vară organizată de către municipalitățile din Pitești și Kragujevac s-au întâlnit, la finalul celor 11 zile petrecute în țara vecină, pentru a schimba impresii și concluzii, în urma experienței trăite.

Elevii merituoși din școlile piteștene au revenit din Serbia încântați de locurile frumoase pe care le-au vizitat – stațiunea montană Zlatibor și obiective turistice din regiunea Sumarice, de cunoștințele noi pe care le-au acumulat despre istoria și tradițiile poporului sârb și ale comunității din Kragujevac, iar povestirile lor entuziaste i-au bucurat pe toți cei prezenți. Colegii lor din Kragujevac au împărtășit experiențe similare, vorbind cu multă căldură despre zilele petrecute în Pitești și în România, în care au cunoscut o parte din frumusețea județului Argeș și s-au bucurat de un sejur pe litoralul Mării Negre, în Vama Veche.

Prieteniile legate între acești copii vor duce mai departe tradiția de aproape o jumătate de secol a colaborării dintre două comunități frumoase, cu multe asemănări în spirit și stil de viață, iar experiența acestei tabere va crea, pentru fiecare dintre participanți, o legătură emoțională profundă cu orașul și comunitatea care i-a găzduit.

Proiectul taberei de copii din Pitești și Kragujevac merită continuat, iar colaborarea dintre cele două orașe înfrățite va da naștere și altor oportunități de dezvoltare, cu beneficii reale, în plan cultural și educativ, pentru generațiile viitoare!

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.