canal ferma floricaVineri 17 iunie, Lavinia Năstase, fosta directoare a Centrului Cultural Ștefănești, a scris o postare dură pe Facebook după ce fetița sa a căzut într-un canal neacoperit și a suferit mai multe răni. În respectiva postare, Lavinia Năstase a lansat mai multe acuze și amenințări la adresa primarului Nicolae Velcea, spunând că acel canal neacoperit ar fi pe domeniul public. Nimic mai nedevărat. Și nu este pentru prima oară când Lavinia Năstase se aruncă în tot felul de acuze nefondate și superficiale.

Iar în scurt timp, primarul Nicolae Velcea a venit cu precizări importante și clare la calomniile Laviniei Năstase. Respectivul canal neacoperit se află lângă Ferma Florica, după cum se poate vedea și în poza de mai sus, fiind așadar pe domeniul privat. Potrivit Codului civil, „Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi şi dispune de un bun în mod exclusiv, absolut şi perpetuu, în limitele stabilite de lege.” De asemenea, același act normativ prevede că „Orice proprietar poate să îşi îngrădească proprietatea, suportând, în condiţiile legii, cheltuielile ocazionate”.

Iată ce spune primarul Nicolae Velcea:

”În primul rând, regret nespus incidentul nefericit şi îi doresc copilului multă sănătate şi însănătoşire grabnică! Referitor la responsabilitatea mea privind acest incident, aduc la cunoştinţă faptul că terenul respectiv nu se află în domeniul public al U.A.T. Ștefănești, deci, nici Primăria şi nici Primarul nu au dreptul să intervină pe o proprietate privată.

Ca autoritate locală, în conformitate cu Legea 227/2015 privind Codul fiscal şi Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, Consiliul Local Ştefăneşti a adoptat Hotărârea nr. 51/27.05.2021 prin care proprietarilor de clădiri şi terenuri neîngrijite situate în intravilanul oraşului Ştefăneşti, li s-a majorat impozitul cu 200%. În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 51/27.05.2021, proprietarii terenului unde a avut loc incidentul de ieri, au fost sancţionaţi în urmă cu aproximativ 2 luni. Nu în ultimul rând, îi aduc la cunoştinţă doamnei Năstase Lavinia că injuriile publice, precum şi ameninţările pe care mi le-a transmis pe mesaje audio se sancţionează conform legii şi îmi rezerv dreptul de o acţiona în instanţă”.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.