dsvsa

În cursul lunii mai a.c., consilierii din cadrul DSVSA Argeș au efectuat un număr de 292 controale, cele mai multe fiind la magazine (55), măcelării (35) și exploatații nonprofesionale (25).

În aceeași perioadă, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat conform HG 984 / 2005 cu modificările și completările ulterioare, 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 31. 600 lei. Cea mai mare amendă, în cuantum de 12.000 lei, a fost dată pentru neexecutarea de către medicul veterinar de liberă practică, în condiţiile prevăzute în Programul de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om şi de protecţie a mediului, a acţiunilor şi operaţiunilor de specialitate şi neasigurarea asistenţei medicale veterinare curente în unităţile sau în teritoriul în care activează.

”Au fost retrase de la comercializare în luna mai 11.345 kg produse alimentare de origine animală și nonanimala în valoare totală de 67.843,1 lei (produse alimentare ajunse la finalul termenului de valabilitate, produse alimentare cu ambalajul deteriorat sau produse alimentare de origine animală și/sau nonanimala retrase de la comercializare în urmă alertelor primite pe platformele SRAFF și AAC)”, precizează Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.