mindrutescu

Sorin Mîndruțescu, fostul director al Oracle România, a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul de corupție deschis acum trei ani, conform unui comunicat al instituției. Acesta a recunoscut că a luat mită 569.000 de euro de la diverși parteneri de afaceri pentru a le vinde produse mai ieftin. Procurorii cer doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru omul de afaceri. Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București, ce va lua decizia finală. Suma totală de 569.413 euro ar fi fost pretinsă și primită de Mîndruțescu, cu titlu de mită, în șapte situații, în perioada septembrie 2009-noiembrie 2013.

Banii au fost primiți fie în conturi personale ale acestuia, fie în conturi ale unor societăți controlate de Sorin Mîndruțescu.

Puțini știu însă că Sorin Mîndruțescu s-a născut și a crescut la Pitești, iar unul dintre primele sale joburi a fost la Pitești. Născut pe 28 iulie 1969, acesta a absolvit Colegiul Național I.C. Brătianu, iar în perioada 1999-2000 a fost directorul sucursalei Pitești a Băncii Turco-Române.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.