Coronavirus-COVID-19-nCoV-2019-18-of-23.jpgPersonalul medical cu atribuții legate de recoltarea probelor biologice, testarea rapidă, transportul, dar și tratarea bolnavilor de COVID-19 beneficiază din nou de un spor pentru condiții de muncă deosebit de periculoase, potrivit unei hotărâri de Guvern, după ce beneficiile prevăzute pentru starea de alertă au încetat să se mai aplice.
 
Astfel, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/ testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020, respectiv epidemie declarată prin ordin al ministrului sănătății, urgență de sănătate publică de importanță internațională, pandemie declarată de Organizația Mondială a Sănătății sau cazul de risc epidemiologic și biologic iminent, va primi un spor pentru condiții de muncă deosebit de periculoase într-un procent cuprins între 55% și 85% din salariul de bază.
 
Anterior, legislația prevedea că același personal menționat mai sus trebuia să primească un spor de la 75% la 85% din salariul de bază, cu excepția personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din serviciile de ambulanță publice, pentru care mărimea sporului era de 80%, pe durata stării de urgență și de alertă, precum și pentru o perioadă de 60 de zile de la data încetării acestora.
 
În condițiile în care starea de alertă s-a încheiat pe 8 martie, iar pe 9 mai s-au împlinit cele 60 de zile cât timp se mai putea acorda, sporul pentru cei care prestează activități medicale legate de COVID-19 nu se mai putea conferi. Acum, după oficializarea măsurii, sporul poate fi acordat din nou, doar ca are un prag minim mai mic.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.