zimbri

Populaţia de zimbri liberi din zona din Argeș din Munţii Făgăraş a crescut din această lună cu trei noi exemplare. Acestea se adaugă celor 28 de zimbri eliberați începând din mai 2020 în două zone de reintroducere a zimbrului în Munţii Făgăraş, Lereşti şi Pecineagu-Rucăr. Zimbrii aduși în Argeș au fost mai întâi examinați de către specialiștii DSVSA Argeș.

”Zimbrii au ajuns în condiții optime de transport. Transferul s-a făcut în condiții de respectare a bunăstării animalelor. Totul este în regulă, au fost verificate toate documentele, iar exemplarele sunt unele frumoase”, spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

După cum precizează reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia, cei 31 de zimbri provin din Germania, Suedia, Marea Britanie şi judeţul Neamţ.

Zimbrii liberi sunt monitorizaţi în permanenţă de către rangerii de la Conservation Carpathia, care le vor analiza gradul de adaptabilitate la noua situaţie şi vor preveni eventualele apropieri de zonele locuite.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.