agricola.jpgDeși au trecut 30 de ani de la apariția primei legi a fondului funciar, mulți argeșeni se confruntă încă cu probleme pe această temă ceea ce face ca una dintre activitățile stufoase ale Instituției Prefectului să fie exact această parte. 

Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra terenurilor agricole și forestiere Argeș se ține o dată pe lună. 

Ieri au fost 105 documentații și 91 dintre ele au primit aviz. Pentru celelalte s-a decis amânarea sau chiar respingerea, informează prefectul Radu Perianu. 

În mare parte a fost vorba despre corectări ale unor titluri de proprietate. 

Cu ce se ocupă Comisia: 

a) Modificări ale numărului tarlalei/parcelei 

b) Modificarea numelui autorului dreptului de proprietate, în conformitate cu actele de stare civilă

c) Modificarea vecinătăților fără afectarea amplasamentului 

d) Modificarea suprafețelor parcelelor fără modificarea suprafeței totale. 

Argeșenii care au de rezolvat astfel de situații trebuie să știe că nu se adresează direct Instituției Prefectului. Iată pașii de parcurs: 

1. Comisia Locală de Fond Funciar care se ocupă de documentație 

2. Comisia Județeană( Prefectura Argeș) care adoptă hotărârile 

3. Oficiul de Cadastru primește hotărârile Comisiei Județene și operează modificările. În același timp, hotărârile sunt transmise și către Comisia Locală ce va îndeplini obligațiile care îi revin.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.