marius ganeArgeşeanul Marius Gane, unul dintre cei mai valoroși alpinişti români, va pleca pe 5 aprilie într-o expediţie la finalul căreia speră să urce în premieră pe o rută nouă pe Kangchenjunga, al treilea vârf ca înălțime din lume, după Everest și K2, cu o altitudine de 8.586 metri. Acesta este totodată unul dintre cele mai dificile vârfuri din Himalaya şi de pe glob.

Marius Gane va fi însoțit în temerara expediție de doi alpiniști foarte experimentați: Horia Colibăşanu şi slovacul Peter Hamor. Cetăţean de Onoare al Piteştiului, Marius Gane a escaladat Everestul în 2003 şi are numeroase ascensiuni importante la activ.

Născut la Pitești în 1968, Marius Gane practică alpinismul din 1984 și a fost desemnat de către Federația Română de Alpinism și Escaladă sportivul anului 2010 pentru escaladarea, în premieră românească, pe 23 iunie 2010, a vârfului Denali (McKinley) din Alaska, cu o altitudine de 6.200 metri, pe traseul West Rib.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.