cicloturism.jpgNu mai puțin de 3.000 de kilometri de noi piste de biciclete urmează să apară în țara noastră, după cum este stabilit în Planul național de redresare și reziliență (PNRR). Acum, printr-o hotărâre publicată în Monitorul oficial, autoritățile au stabilit regulile pentru realizarea, amenajarea și omologarea traseelor de cicloturism. În plus, hotărârea stabilește și amenzi de mii de lei pentru cei ce împiedică accesul sau circulația bicicletelor pe aceste trasee.
 
În primul rând, hotărârea definește conceptul de cicloturism. Mai exact, cicloturismul este ramura turismului în care deplasarea se face cu bicicleta.
 
Apoi, stabilește că un traseu cicloturistic va putea fi amenajat pe șosea sau în afara ei, pe drumuri publice sau private și va putea traversa atât zone intravilane, cât și extravilane.
 
Toate traseele cicloturistice vor trebui să permită deplasarea cu bicicleta prin pedalare pe întregul parcurs al traseului, indiferent de clasificare.
De realizarea, amenajarea și omologarea acestor piste de bicicletă se va ocupa Centrul Național de Coordonare Velo, ce va activa în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
 
În plus, autoritățile au în vedere și dezvoltarea unei platforme naționale, numită eVelo, și a unei aplicații digitale pentru telefoane inteligente, prin care vor fi oferite celor interesați informații tematice despre cicloturism.
 
Nu în cele din urmă, hotărârea stabilește și o serie de sancțiuni în legătură cu traseele cicloturistice. Astfel, pentru împiedicarea accesului și circulației cicloturiștilor pe trasee cicloturistice, de exemplu, amenzile aplicabile vor fi de până la 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice, amenzile se dublează.
 
 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.