mall

Proiectul viitorului mall din cartierul Tudor Vladimirescu din Pitești prinde contur pe zi ce trece. Iar în această primăvară viitorul mall va obține acordul de mediu de la APM Argeș.

”Documentația privind solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect a fost depusă la APM Argeș pe 22 februarie 2021. Proiectul se află în procedură de reglementare. Actul de reglementare se va emite după parcurgerea etapelor procedurale prevăzute de legislația de mediu în vigoare”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Cristiana Surdu, director APM Argeș.

Surse din administrația publică locală au confirmat pentru FinanciarPress.ro că acordul de mediu pentru viitorul mall va fi eliberat până la începutul lunii mai.

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către compania Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Centrul comercial va genera în mod direct în jur de 1.400 locuri noi de muncă.

În plus faţă de centrul comercial, Prime Kapital va construi din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiţie de 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate ce separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.