mihailescuProgramul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar este un program finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) în valoare de 543 de milioane de euro.

 

La inițiativa viceprimarului Mihai Mihăilescu (USR), patru dintre cele cinci școli eligibile din municipiul Pitești au completat formularul de pre-înscriere in acest program. Școlile vor putea accesa granturi de până la 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar. Până la finalul lunii martie a.c., primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare. Fiecare grant va avea o valoare maximă de 200.000 euro și va fi implementat pe o durată de trei ani. Unitățile de învățământ din Municipiul Pitești care au transmis declarația de intenție sunt: Școala Gimnazială „ Nicolae Simonide”; Școala Gimnazială „ Negru Vodă”; Școala Gimnazială „ Tudor Mușatescu” și Școala Gimnazială „ Mircea Eliade”.

 

”Avem convingerea că acești bani vor fi folosiți pentru  nevoile specifice unității de învățământ, conform analizei de nevoi pe care o vor depune. Banii vor putea fi utilizați pentru acces prin platforme online la predarea făcută de cei mai buni profesori din România, tabere, echipament IT, echipament sportiv, asistență psihopedagogică suplimentară, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții (inclusiv educație parentală), activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying”, precizează Mihai Mihăilescu, viceprimarul Piteștiului.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.