politie-1-696x522.jpgNumărul unic național pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor este funcțional

Toate situațiile în care un copil are de suferit, respectiv dacă acesta este subiectulul unui abuz, al exploatării, al neglijării sau al unor violențe, și în care nu este nevoie de o intervenție promptă pot fi raportate autorităților, începând de miercuri, printr-un nou număr unic național, și anume 119. Acest număr poate fi apelat gratuit și este disponibil în toate rețelele publice de telefonie ce funcționează în țara noastră. Măsura introducerii noului număr național apare într-o ordonanță oficializată în octombrie 2021, acesta fiind operaționalizat miercuri.

Mai exact, prin apelarea numărului unic 119 pot fi raportate de-acum acțiunile de abuz, exploatare, neglijare sau de violență îndreptate asupra copiilor. Acest număr se va folosi doar atunci când nu este vorba despre o situație de urgență. În mod evident, în cazurile de urgență se va apela numărul unic 112.

Apelurile la numărul unic 119 sunt gratuite pentru apelanți, costurile fiind suportate de operatorii de telefonie, și sunt disponibile în toate rețelele publice de comunicații din România.

 

Pe lângă numărul unic de urgență 112, în țara noastră funcționează și numărul 113, număr la care se persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire pot transmite SMS-uri serviciilor de urgență și numărul 114, care, alături de 112, ajută la rezolvarea unor situații urgente sau de criză, prin recepționarea de informații de localizare a telefoanelor mobile.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.