leul_albastru.jpg

În perioada septembrie – decembrie 2021, Fundația Leul Albastru a organizat 20 de ateliere de Realitate Virtuală (VR) și Realitate Augmentată (AR), pentru 25 de copii defavorizați și 25 de bătrâni vulnerabili din cadrul comunității Bradu și împrejurimile acesteia, desfășurate în cadrul proiectului „World VR și AR – Țara tuturor posibilităților. Acum, copiii și bătrânii sărmani pot ajunge oriunde”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul și-a propus ameliorarea simptomelor specifice depresiei tehnologice pentru un grup de 25 de copii din familii defavorizate, cu sau fără părinți, și a simptomelor de izolare socială pentru 25 de bătrâni, prin intermediul tehnologiilor VR și AR. Experiențele virtuale i-au ajutat pe copiii care suferă de depresie tehnologică să utilizeze constructiv tehnologia și pe bătrânii singuri să se reconecteze la realitate, creându-se, astfel, premisele pentru creșterea calității vieții acestora și a reducerii stării lor de vulnerabilitate, amplificate de COVID-19. În urma participării la aceste ateliere, beneficiarii proiectului au primit 50 de pachete alimentare.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.