scoala curtea de arges patrula de reciclareDerulat de 10 ani, programul de educaţie de mediu „Patrula de Reciclare“ a contribuit la strângerea a peste 8.000 de tone de deşeuri electrice, implicând până acum, în acţiuni de mediu şi de reciclare, zeci de mii de elevi şi profesori. Iar Argeșul este printre județele performere în cadrul programului. Cantitatea de deșeuri electrice colectată în județ prin efortul direct al unităților școlare din Argeș înscrise în program este de nu mai puțin de 485 tone.

 

”Județul Argeș a intrat în Patrula de Reciclare în toamna anului 2012, la începutul ediției a II-a (care, încă, nu era în toată țara). Inspectoratul Școlar județean și profesorii au venit către noi, dovedind că au înțeles încă de la început cât de util și relevant era programul pentru tineri. Și în ultimii 2 ani, de când am extins activitatea la multe teme de mediu diferite, nu a fost competiție sau inițiativă la care să nu participe grădinițe, școli sau licee din acest județ.  Echipa Argeșeană (însemnând toate unitățile de învățământ participante din județ) are în palmares 3 premii naționale, în 2015, 2017 și 2018. Numai câteva județe se pot lăuda cu asemenea performanță”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Ada Lungu (foto), preşedinta Asociaţiei Volens, ce coordonează programul „Patrula de Reciclare“.

ada lungu

 

Ada Lungu, coordonatorul programului Patrula de Reciclare

 

 

În momentul de față, în cadrul Patrulei de Recilare sunt activi aproximativ 60 de profesori din Argeș. Profesor la Școala Gimnazială Basarab I, Curtea de Argeș, Anca Popescu este unul dintre coordonatorii de top la nivel național. Nu numai că participă din 2012, dar ia premii cu echipa sa la aproape toate concursurile și provocările. Este unul dintre dascălii cu care ne-am lăudat inclusiv pe plan internațional și pe care îi apreciem în mod deosebit. Anca Popescu a câștigat ani la rând premii pentru cel mai activ profesor din județ.

 A câștigat ani la rând premii pentru cel mai activ profesor din județ, a câștigat la concursul Vara Poveștilor Eco și la multe altele. Iată și alte echipe ce s-au remarcat în cadrul programului: Grădinița „O lume minunată”, Curtea de Argeș (Prof. Maria Nistor ), Grădinița Aninoasa (Prof. Corina Tudorache), Grădinița „Nae A. Ghica”, Rucăr (Prof. Camelia Lupuleț), Școala Gimnazială „Carol I”, Curtea de Argeș (Prof. Giuliana Aligica), Colegiul Tehnic  „Armand Călinescu”, Pitești (Prof. Cristi Constantin Cristescu), Școala Gimnazială Livezeni, Stâlpeni (Prof. Cătălina Ștefan), Grădinița Broșteni Aninoasa ( Prof. Irina Răchieru)

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.