autobuz electricDe anul viitor, Piteștiul va avea în sfârșit și autobuze electrice. Iar joi 25 noiembrie, la prezentare bilanțului după un an în fruntea Primăriei Pitești, Cristian Gentea, a dezvăluit mai multe detalii în acest sens. ”Primul autobuz electric va sosi la Pitești în luna martie a anului viitor. Și noi sperăm ca până la finalul anului 2022 să avem toate cele 40 de autobuze electrice prevăzute în contract”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Pe 17 mai a.c., la Pitești a fost semnat contractul de furnizare pentru 40 de autobuze electrice și stațiile de încărcare aferente proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj, caroserie CE, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros. Valoarea contractului finanțat cu fonduri europene este de 100.408.000,00 lei fără T.V.A., la care se adaugă suma de 19.077.520,00 lei reprezentând T.V.A., contribuția proprie a Primăriei Piteşti în proiect fiind 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităților proprii din proiect, respectiv suma de 2.638.996 lei.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.