- Wednesday, 03 November 2021
- Written by Andreea Vlad
- Hits: 859
Planul de Intervenție și deszăpezire pentru această iarnă a fost aprobat de conducerea SEdC Mioveni, societate a Consiliului Local Mioveni care se va ocupa și anul acesta de deszăpezirea străzilor și trotuarelor din oraș. Astfel, autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice.
Planul de iarnă a fost pus la punct și toate forțele implicate, au fost instruite pentru a face față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece. Orașul a fost împărțit în 4 zone, în fiecare dintre acestea fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Intervenție al S.Ed.C Mioveni.
Spațiul necesar pentru depozitarea stocului de material antiderapant este asigurat, iar pentru contracararea efectelor ninsorii și poleiului au fost procurate următoarele materiale: sare – 300 tone, nisip – 400 tone, clorură de calciu granule – 40 tone, inhibitor – 500 kg, saci nisip-sare – 100 buc, urmând ca aceste cantități să fie suplimentate în funcție de necesitate.
Acțiunile de prevenire și combatere a urmărilor fenomenelor meteorologice nefavorabile se vor desfășura în funcție de intensitatea acestora, în mai multe faze:
- Prevenirea formării poleiului și neutralizarea acestuia;
- Împrăștierea materialului antiderapant când stratul de zăpadă este până în 5 cm;
- Deszăpezirea când stratul de zăpadă este mai mare de 5 cm prin pluguire (patrulare cu utilaje ușoare sau grele) și degajarea manuală și mecanizată a intersecțiilor.
Activitatea de deszăpezire constă în îndepărtarea stratului de zăpadă sau de gheață depus pe suprafața carosabilă și pietonală în scopul asigurării deplasării vehiculelor și pietonilor în condiții de siguranță, prevenirea și combaterea poleiului prin răspândirea materialelor antiderapante (sare, nisip, fondanți chimici în amestecuri omogene – clorură de calciu granule, inhibitor) cu ajutorul mijloacelor mecanizate și manuale.
Operațiunile se vor desfășura cu ajutorul a 29 de utilaje specifice - tractoare cu lamă sau plug, Unimog cu lamă sau sărăriță, basculante, ATV și diverse autoutilitare, toate dotate cu mijloace moderne de comunicare.
Popular Articles
- Most read
Publicitate