draghiciCondamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în luna iulie la cinci ani de închisoare cu executare, Mircea Drăghici, fost deputat şi trezorier al PSD, a apelat la ultimele căi extraordinare de atac, sperând că va fi eliberat. Iar în această săptămână magistraţii Înaltei Curţi i-au admis recursul în casaţie.

 

„Admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe împotriva deciziei penale nr. 227 din data de 1 iulie 2021 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 340/1/2021. Trimite cauza Completului de 5 Judecători – Penal 2 – 2021, în vederea judecării recursului în casaţie declarat de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe”, se precizează în decizia instanţei, ce a stabilit termenul de judecată pentru 22 noiembrie a.c. Şi tot pe data de 22 noiembrie se va judeca şi recursul în casaţie al fostului deputat. În cazul în care una dintre cele două căi de atac va fi admisă definitiv, Mircea Drăghici ar putea scăpa de închisoare sau s-ar putea alege cu o reducere semnificativă a pedepsei.

 

Mircea Drăghici a fost condamnat la închisoare pentru că a utilizat subvenţiile primite de PSD din bani publici pentru a îşi cumpăra o vilă.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.