mircea stoianSecțiile ATI și COVID-19 se redeschid din această săptămână la Spitalul Mioveni. Șapte medici, dintre care doi de la Spitalul Județen și cinci din țară, au fost detașați pentru a se ocupa de pacienții infectați cu SARS-CoV-2 la secția ATI. Au fost detașate de asemenea mai multe asistente. Iar aici o contribuție esențială și decisivă au avut doctorul Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni și secretarul de stat Raed Arafat, care a arătat deschidere totală privind solicitările de medici și asistente venite de la Spitalul Mioveni.

”Cei cinci medici rezidenți care vin din toată țara la Spitalul din Mioveni sunt prietenii noștri, sunt alături de noi și au vrut să vină pentru a lucra alături de doctorii Ciocănea și Terheci. Se creează astfel o echipă care va funcționa cu toate cele 17 paturi de la ATI în câteva zile. Mai avem 62 de paturi pe secția de Infecțioase. Întotdeauna am avut sprijinul domnului Raed Arafat și al Departamentului pentru Situații de Urgență, ne ajută constant și pe această cale vreau să le mulțumesc. Aș dori să transmit mulțumiri și domnului primar Ion Georgescu, cel mai important om din proiect, fără de care nimic nu s-ar fi realizat. Este omul care ne sprijină necondiționat”, ne-a declarat medicul Mircea Stoian, managerul Spitalul de la Mioveni.

De la Spitalul Județean Argeș au fost detașați doctorii Maria Nicolescu și Mihaela Terheci, iar din țară au fost detașați următorii medici rezidenți: Dragoș Dumitrescu, Tudor Mihai (originar din Argeș), Georgiana Dănilă, Ioana Ilinoiu și Andreea Neagoe.

 

 

Primarul Ion Georgescu: ”Raed Arafat a semnat pe loc ordinul de detașare al medicilor la Mioveni”

 

georgescu

 

Iată ce spune cu modestie primarul Ion Georgescu: ”Redeschiderea secției și aducerea personalului necesar reprezintă opera managerului Mircea Stoian. Acesta a fost la Raed Arafat, care i-a semnat pe loc ordinul de detașare. Eu nu am vreun merit. Singurii din județ care au mai avut contribuții la această reușită au fost prefectul și subprefectul, plus șeful ISU Argeș. Spitalul COVID-19 de la Mioveni este o bijuterie. De multe ori ne-a mai ajutat și Dumnezeu”.

Într-o primă etapă, secția ATI de la Spitalul de la Mioveni se va redeschide joi 23 septembrie cu 10 paturi, urmând ca în următoarea perioadă să fie disponibile și celelalte paturi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.