lasconiPrimăriţa Elena Lasconi face paşi concreţi şi rapizi pentru a pune în aplicare unul dintre cele mai importante proiecte ale sale, privind conectarea Câmpulungului la reţeaua de gaze. Elena Lasconi ne-a spus mai multe despre stadiul proiectului, dezvăluindu-ne că şi ea a depus cerere pentru a se branşa la reţeaua de gaze.

 

„În acest moment există 3 linii de lucru pentru a putea să conectăm tot Câmpulungul la rețeaua de gaze. Eu asta îmi doresc. Nu putem să trăim că în evul mediu. Încă din prima zi la Primărie cu asta m-am ocupat. În acest sens, proiectul nr. 1 este un proiect pe fonduri europene POIM în care am implicat și trei comune din jur pentru a obține calificative maxime și a obține banii. Proiectul e depus așteptăm aprobarea și banii. În acest proiect sunt prinse 44 de străzi iar dacă se va aprobă vom branșă 1224 de familii la rețeaua de gaze. Proiectul nr 2 este tot pe fonduri europene GAL unde sunt prinse 4 străz,i iar stadiul e același ca la POIM-proiect depus așteptăm aprobare și bani. A treia variantă la care am muncit foarte mult este cea prin ANRE. După cum știți prin ANRE cetățenii puteau să depună pe platforma online de la Distrigaz documentația iar Primăria nu avea nicio contribuție. Pentru că știu că prin ANRE este vorba de primul venit primul servit și mai ales pentru că mulți campulungeni nu au actele complete și nu toți știu cum să încarce documente pe platforma am organizat la Primărie tot. Adică, am chemat oamenii aici, le-am încărcat documentele și le-am actualizat documentele. Au venit peste 600 de câmpulungeni printre care și eu. Sunt bucuroasă să va spun că până acum aproape 50% dintre acestea au primit aviz pozitiv. Este foarte posibil să mai existe câmpulungeni care să nu fi depus cereri însă dacă ne referim la străzi pot spune că sunt toate acoperite prin aceste trei linii de lucru. Ținta mea: toate străzile din Câmpulung să aibă gaze, apă, canal, asfalt. Cu asfaltul o să fie mai dificil pentru că nu sunt prevăzute fonduri europene. Pentru asta însă încerc să găsesc alte soluții”, precizează Elena Lasconi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.