sanctuarDe trei ani, din ianuarie 2018, în comuna Brăduleţ funcţionează un sanctuar pentru animalele de fermă exploatate şi greu încercate. La Sanctuarul Nima de la Brăduleţ ajung animale abandonate, chinuite sau bolnave.

 

Sanctuarul Nima, înfiinţat de fundaţia Siddartha, găzduieşte la ora actuală 22 de vaci şi 3 cai. Cu ajutorul a numeroase donaţii, sanctuarul Nima le oferă animalelor o oază de linişte. Graţie donaţiilor a fost cumpărată inclusiv o păşune pentru cele 25 de animale.

 

Doina Badea, cofondatorul sanctuarului Nima, spune că ideea sanctuarului a început acum trei ani după ce un fermier din zonă care îşi închidea ferma de lapte a rugat-o să găsească un loc pentru văcuţele sale pentru ca acestea să nu ajungă la abator. Astfel a fost înfiinţat sanctuarul Nima.

 

Cei care doresc să ajute sanctuarul o pot face prin numeroase modalităţi. Pot veni la sanctuar să facă voluntariat, pot cumpăra produse personalizate cu văcuțele și sanctuarul pe pe shop.sanctuarnima.ro, pot să doneze pe Facebook, în strângerile de fonduri organizate lunar pentru hrana și îngrijirea acestor animale ori pot deveni părinți adoptivi la distanță, adică să contribuie cu o mică sumă, în fiecare lună, la îngrijirea unei văcuțe sau a unui căluț.

 

Cea mai frumoasă poveste este a văcuței Nima, cea care a dat numele Sanctuarului, o văcuță care ar fi urmat să ajungă la abator deoarece își rupsese piciorul la ferma unde se afla. Cu ajutorul celor de la sanctuar și al celor din Asociația Save the Horses România, văcuţa a beneficiat de prima operație din ţara noastră de chirurgie pe radius.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro