georgescuIon Georgescu, primarul oraşului Mioveni, a făcut un anunţ important pe Facebook prin care demontează ferm şi argumentat zvonurile false potrivit cărora primăria ar intenţiona să carantineze oraşul. Iată ce a scris primarul Georgescu: „Stopați informațiile false și zvonurile total neadevărate care circulă în oraș, prin care se afirmă faptul că primarul sau primăria intenționează să închidă Mioveniul ca măsură de carantină! Primarul NU ARE acest atribut legal și nu poate lua o astfel de decizie, cu o greutate atât de mare.

Carantina zonală este decisă atunci când se constată că riscul răspândirii comunitare nu mai poate fi controlat prin alte metode de protecție sanitară. Conform legislației, o zonă ori o localitate poate fi plasată sub carantină printr-un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau a unei persoane desemnate, în baza unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, doar cu avizul Institutului Național de Săntate Publică.

Așadar, este exclusă informația/posibilitatea ca primarul sau un factor administrativ local să poată adopta un astfel de ordin.

În acest context, în cursul zilei de astăzi, la sediul Prefecturii Argeș va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar în baza rapoartelor instituțiilor abilitate cu rol de monitorizare și control în zona sănătății publice se va lua o decizie privind posibilitatea carantinării unora dintre localitățile din Argeș”.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro