- Monday, 29 June 2020
- Written by Paul Avram
- Hits: 828
De la 1 iulie, persoanele care au nevoie de internări sau analize vor fi obligate să aibă la ele cardurile de sănătate. Această schimbare vine în contextul în care autoritățile stabiliseră în mai ca până la finalul lunii iunie să nu se mai utlizeze cardurile de sănătate. În același timp, unele consultaţii medicale încă se pot face de la distanță, dar până la data de 30 septembrie 2020. Aceste măsuri sunt cuprinse într-o ordonanță de urgență a Guvernului, publicată în Monitorul Oficial.
OUG nr. 70/2020 prevede că, de la 1 iulie, redevine obligatorie folosirea cardului național de sănătate pentru „unitățile sanitare cu paturi, furnizorii de investigații paraclinice, furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative la domiciliu, furnizorii de servicii stomatologice, furnizorii de dispozitive medicale și furnizorii de medicamente”. De asemenea, până la data de 30 septembrie 2020, consultaţiile medicale acordate în asistenţa medicală primară şi ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, pot fi acordate şi la distanţă. Totodată, actul normativ stabilește și suspendarea obligației de a înregistra în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, în cel mult trei zile lucrătoare, a serviciilor medicale și a serviciilor de îngrijiri la domiciliu înregistrate offline, precum și a dispozitivelor medicale eliberate astfel.
OUG nr. 70/2020 stabilește ca pacienții, medicii sau farmaciștii să fie scutiți de folosirea cardului național de sănătate. De asemenea, consultațiile medicale se pot acorda și la distanță, în cazul în care este posibil.
De miercuri (1 iulie), însă, va redeveni necesară folosirea cardurilor de sănătate, pentru cele mai multe servicii medicale și farmaceutice.OUG nr. 70/2020 prevede că, de la 1 iulie, redevine obligatorie folosirea cardului național de sănătate pentru „unitățile sanitare cu paturi, furnizorii de investigații paraclinice, furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative la domiciliu, furnizorii de servicii stomatologice, furnizorii de dispozitive medicale și furnizorii de medicamente”. De asemenea, până la data de 30 septembrie 2020, consultaţiile medicale acordate în asistenţa medicală primară şi ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, pot fi acordate şi la distanţă. Totodată, actul normativ stabilește și suspendarea obligației de a înregistra în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, în cel mult trei zile lucrătoare, a serviciilor medicale și a serviciilor de îngrijiri la domiciliu înregistrate offline, precum și a dispozitivelor medicale eliberate astfel.
Popular Articles
- Most read
Publicitate