cristian-gentea-infrastructura.jpgInfrastructura rutieră este extrem de importantă pentru funcționalitatea traficului, pentru imaginea unui oraș și pentru confortul cetățenilor.

Pe durata celor 3 ani și jumătate de mandat, primarul Cristian Gentea anunță că administrația din Pitești a derulat lucrări ample pe mari artere urbane, dar și lucrări punctuale pe străzi ale Piteștiului care nu văzuseră niciodată asfaltul. 

Au fost reparate peste 30 de străzi, peste 6000 de mp de trotuare și peste 16.700 mp de parcări.

”Printre cele mai importante lucrări de infrastructură menționez:

» Reabilitarea Bulevardului I.C. Brătianu (strada Maior Gh. Șonțu, între str. Maternității și str. Târgul din Vale”) – o lucrare de 600.000 euro care a presupus frezare și asfaltare, refacerea structurii rutiere degradate, a trotuarelor și aleilor pietonale și amenajarea intersecțiilor cu alte drumuri laterale.  

» Reabilitarea străzii Egalității – o lucrare de peste 330.000 euro care a presupus refacerea suprastructurii și sistemului rutier, reabilitarea trotuarelor, aducerea la cotă și reînnoirea capacelor de la căminele de canalizare și răsuflătorilor de gaze, racorduri cu străzile laterale, refacerea semnalizărilor și marcajelor rutiere.

» Reabilitarea străzii Basarabiei – o lucrare de 1.000.000 euro, în cadrul căreia au fost realizate: reabilitarea carosabilului pe o suprafață de 14830 mp, reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de 2601 mp, executarea canalizării pluviale pe o lungime de 240 ml și montarea unei rigole carosabile pe o lungime de 53 m.

» Lărgirea Căii Craiovei, în zona Târgului Săptămânal, o lucrare de 600.000 de euro în cadrul căreia structura rutieră a fost refăcută în zonele foarte degradate, strada a fost adusă, pe toată lungimea ei, la patru benzi cu lățime de minim 3 m/bandă, trotuarele au fost extinse, au fost amenajate parcările, străzile adiacente, intersecțiile cu drumurile laterale, gurile de scurgere și căminele de vizitare, accesele la proprietăți, marcajele pentru siguranța circulației și semnalizarea rutieră.    

Aproximativ 1,66 milioane de euro din bugetul local au mers către străzi de pământ, care au fost modernizate pentru prima dată, banii investindu-se în acest sens pentru lucrările de asfaltare și pentru amenajarea canalizărilor pluviale. 

» Modernizare str. Marta Rădulescu - 323.800 de euro

» Modernizare str. Sergent TR Constantin Comănescu – 289.800 de euro

» Modernizare str. Amurgului – 250.200 de euro

» Modernizare str. Dumitru Brătianu – 550.600 de euro

» Modernizare str. Profesor Nicolae Brânzeu – 244.800 de euro

Cea mai recentă stradă de acest gen, adusă de la stadiul de pământ la asflat, este cea care deservește fosta colonie ACH.

Am preluat, după numeroase demersuri, în patrimoniul public al Piteștiului, 6,6 hectare de teren în Calea Drăgășani, suprafață aflată anterior în domeniul statului. Această reușită a permis, printre alte investiții (extinderea Cimitirului „Sf. Gheorghe” și a bazei sportive „Nicolae Dobrin”) și realizarea căilor de acces între Trivale și Turcești.

Mulțumesc pentru încredere! Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea. 

CMF 21240002

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.