usr-topoloveni1.jpgOrașul Topoloveni se confruntă cu lipsa cruntă a opoziției politice. Multe partide au fost extrem de vizibile doar in campania electorală, dar în momentul de față, singurul partid care atrage atenția despre problemele reale din oraș este USR, iar Silviu Surdeanu (foto), președintele USR Topoloveni, ajutat de echipa sa, este singurul care se opune cu vehemență atitudinii primarului orașului.

Silviu Surdeanu, președintele USR Topoloveni:

,,Cel mai elocvent exemplu care indică afacerile dubioase ale administrației locale este afacerea dintre UAT Topoloveni și ASPA Ivets, firma care strânge de pe străzi câinii fără stăpân. USR a depistat că afacerea de mai sus ne-a scos din buzunare, nouă, locuitorilor orașului, în doi ani de zile, peste 1.000.000 de lei. Mai mult decât atât, problema este departe de a fi rezolvată, în ciuda suferinței bietelor animale. Soluția reală o reprezintă sterilizarea acestora, nu eutanasierea lor, pentru a evita înmulțirea necontrolată și implicit, abandonul animalelor. De asemenea, am solicitat de mult timp instalarea în spațiile publice din oraș a camerelor de supraveghere, însă și aici ne-am lovit de refuzul ferm al administrației. 

Comparând cu prețurile unui cabinet veterinar, cu cei peste 1.000.000 de lei plătiți de noi, s-ar fi putut steriliza 9000 de câini (probabil toți câinii din Argeș). Așa se explică opoziția vehementă a eternului primar PSD, Gheorghiță Boțîrcă, atunci când noi, USR Topoloveni, i-am solicitat organizarea unei campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici. Evident că a preferat afacerea păguboasă cu ASPA Ivets și a încercat să blocheze toate demersurile USR, amenințând cu plângeri penale, dacă am fi intervenit in rezolvarea acestei probleme.

În ciuda tuturor presiunilor administrației, USR a organizat pe 7 Aprilie 2023 prima campanie din 2018 până în prezent, unde au fost sterilizate gratuit 53 de animale. Oamenii au fost încântați și au solicitat reluarea unor astfel de acțiuni. Ulterior, primarul a înaintat sesizări către Direcția Sanitar Veterinară Argeș și Aulim Smeura, firma care a participat gratuit cu doctori veterinari și aparatură medicală. În momentul de față, din cauza acestor plângeri, organizarea unei campanii viitoare este blocată.

Un alt exemplu de nepăsare a primarului si a cosilierilor locali ne este oferit de modul în care se realizează transportul școlar. Noi am sesizat că elevii merg la școală și de la școală în condiții anormale pentru 2023 (în maxi-taxiuri aglomerate). Astfel, am solicitat introducerea de microbuze școlare, însă și aici ne-am lovit de același refuz al primarului.

Administrarea dezastruoasă a banului public s-a dovedit și în cazul unei expertize pentru refacerea punții pietonale de peste Carcinov, din zona Inuri-Tinca, expertiza care ne-a costat aproximativ 1.000.000 lei, sumă plătită cu multă ușurință și fără niciun rezultat unei firme cu trei angajați!!!

După 33 de ani în care a fost administrat de Gheorghe Boțîrcă și anturajul său, orașul arată deplorabil, cu spații verzi neîngrijite, fără parcări amenajate, firmele de casă nefăcând altceva decât să se aboneze la fondurile publice, in detrimentul oamenilor din Topoloveni. Această stare trebuie sa înceteze. 

La alegerile locale din 2024 avem șansa unică de a reda orașul cetățenilor săi, iar USR Topoloveni este vectorul principal și garantul implicat pentru transformarea localității într-o comunitate demnă de Europa anului 2024.’’

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.