adrian-miutescu-stop-pensii.jpgDeputatul de Argeș Adrian Miuțescu, vicepreședinte al Forței Dreptei la nivel național, anunță că a votat luni, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
 
"Proiectul a fost depus în mare grabă de un singur parlamentar, liderul deputaților PSD. Susțin eliminarea privilegiilor și a pensiilor care nu se bazează pe sistemul contributivității. Dar tare mi-e teamă că demersul de ieri a fost făcut doar pentru a lua ochii electoratului.
Încă din luna mai 2022, împreună cu colegii din Forța Dreptei, am depus un proiect privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce CCR a decis că legea din 2021 prin care au fost eliminate aceste pensii speciale este neconstituțională. În aceeași perioadă, un proiect similar a fost depus și de USR. Noi am cerut dezbaterea legii în procedură de urgență, astfel încât să fie respectate toate procedurile prevăzute de regulamentele Parlamentului și să nu mai existe vicii de constituționalitate. Proiectele noastre au fost însă ținute la sertar.
Proiectul de lege votat luni pare însă a fi, în mod intenționat, neconstituțional. O spun chiar parlamentari din coaliția aflată la putere, care invocă vicii de procedură. Iar aceste “erori” cu siguranță vor fi speculate de cei care vor ataca legea la Curtea Constituțională, pentru a-și păstra privilegiile.
În prezent există 841 de beneficiari, foști parlamentari, care încasează pensii speciale: 259 de foști senatori și 582 de foști deputați.", transmite deputatul Adrian Miuțescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.