mosteanuDe 13 ani, transformarea pădurii Trivale (”plâmânul verde” al Piteștiului) în arie naturală protejată trenează și tronează din multe motive. Autoritățile locale nu au arătat până acum că își doresc acest lucru, lăsând proiectul să se piardă în hățișul birocrației. În plus, interesele baronilor imobiliari din Argeș au avut și ele un cuvânt greu din spus din păcate în amânarea acestui proiect esențial pentru Pitești.

Sătul de amânări și tergiversări, Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș și vicepreședinte USR la nivel național, a lansat joi 22 iunie alături de colegii săi din partid o petiție pentru ca pădurea Trivale să devină în sfârșit arie naturală protejată.

”Sunt 13 ani de când a început o procedură, ce aparent părea simplă, prin care pădurea Trivale trebuia să devină arie naturală protejată. De atunci, mai mulți decidenți politici s-au făcut că fac ceva. Am făcut o interpelare la Ministerul Mediului și am aflat că în acest moment proiectul este bloca, mai trebuie o hârtie de la Agenția pentru Protecția Mediului. Fac apel la PNL și PSD să deblocheze acest proiect, pădurea asta trebuie să rămână și pentru noi și pentru copiii copiilor noștri. Știu că unii dintre ei nu vor, au interese sau sunt asociați cu cei care au interese în pădurea Trivale. Știu că unii țintesc niște retrocedări, iar alții să facă o construcție mai mică sau mai mare. Acest lucru nu va mai fi posibil. Facem petiție și online și în stradă pentru ca pădurea Trivale să devină arie naturală protejată”, spune deputatul Ionuț Moșteanu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.