mariana turcescu pana

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus joi 22 decembrie trimiterea în judecată, în stare de libertate, a întregii conduceri a APIA Argeș. Este vorba de directoarea executivă Mariana Turcescu (fostă Pană) și de directoarea adjunctă Anamaria Delureanu. Cele două sunt acuzate de fraudarea unui concurs de angajare.

După anunțul DNA, Mariana Turcescu a ținut să vină cu un comunicat de presă vizavi de acuzele formulate.

”Nu sunt vinovată de comiterea niciunei infracțiuni. Prezentul dosar s-a constituit pe baza denunțurilor formulate din răzbunare și gelozie (față de fosta sa relație) de către fostul directorul general adjunct Bogdan Dumitrașcu. Este regretabil că o persoană care a avut o funcție de demnitate publică atât de însemnată încearcă să-și regleze atât chestiuni de ordin personal și chestiuni judiciare acute, prin invocarea unor împrejurări nereale la adresa mea și a altor colegi. Toate alegațiile denunțătorului formulate atât în spațiul public, cât și în cazul unor conversații purtate pe e-mail în interiorul instituției și în fața procurorilor sunt răzbunări, sunt fapte inventate, sunt neadevăruri. Voi căuta prin toate puterile să-mi dovedesc nevinovăția în fața unor judecători independenți”, spune Mariana Turcescu.

În același comunicat de presă, Mariana Turcescu face și o greșeală gramaticală flagrantă, scriind ”promtitudine” în loc de ”promptitudine”, așa cum e corect: ”De peste 17 ani, în funcțiile pe care le-am deținut, am încercat să respect cu strictețe fiecare normă legală ce-mi coordonează activitatea și să răspund cu promtitudine fiecărei cereri”.

În urmă cu nouă ani, aceeași Mariana Turcescu (fostă Pană) a mai comis o gafă penibilă la alegerile pentru șefia TSD Argeș, spunând în fața unei săli pline ”Mark Taiwan” în loc de ”Mark Twain”.

De altfel, greșelile gramaticale și cultura generală superficială apar constant în rândurile unor membri PSD Argeș. În urmă cu câțiva ani, senatoarea Cristina Stocheci, prezentă la un seminar internațional dedicat Experimentului Pitești, a spus ”Alexandr Soljeniț” în loc de ”Alexandr Soljenițîn”, pocindu-i numele marelui dizident anticomunist și scriitor rus laureat al Premiului Nobel.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.