adrian-miutescu-nou.jpgDeputații coaliției aflate la guvernare au vo- tat marți pentru închiderea termocentralelor din România, până în 2025. Parlamentarii Forța Dreptei au votat împotriva acestei măsuri ilogice, în condițiile în care țara noastră are un deficit de energie electrică produsă și, în plus, s-a și angajat să ajute Republica Moldova, prin livrarea către aceasta a peste 90% din necesarul de consum. 

Criza energetică a speriat și state precum Germania, Austria și Țările de Jos care, în pofida angajamentelor de a elimina treptat cărbunele din sectorul electric, au crescut producția de energie pe bază de cărbune, ca măsură de urgență. 

Bombardamentele din Ucraina, care au lăsat Republica Moldova fără principalele surse de energie, prețurile în creștere și măsurile lu- ate de urgență de alte state europene nu au dat niciun semnal de alarmă pentru cei aflați la guvernare. Așa se face că proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic a fost adoptat de Camera Deputaților, cu 155 de voturi pentru, 44 contra și 37 de abțineri. Conform OUG, termocentralele vor intra în conservare din 2025, adică, în traducere liberă, vor fi lăsate să ruginească.

„Am votat împotriva acestei ordonanțe din două motive esențiale. În momentul negocierii PNRR, nu exista războiul din Ucraina și nici criza energetică. Această prevedere din PNRR trebuia renegociată. Nu putem pune în pericol economia românească pentru că nu suntem în stare să negociem. În al doilea rând, nu putem opri un sector energetic printr-o lege. Cei care au contribuit la această ordonanță ar fi trebuit să se gândească mai bine”, a spus deputatul argeșean Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei în plenul Camerei Deputaților.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.