adrian-miutescu-nou.jpgParlamentarii din Forța Dreptei au inițiat un proiect legislativ care să ducă la creșterea pensiilor la un nivel cel puțin egal cu cel al inflației din ultimul an, anunță deputatul de Argeș al formațiunii politice respective, Adrian Miuțescu, vicepreședinte la nivel național. 
 
"Guvernul a obținut suficienți bani la buget, fiind principalul beneficiar al inflației în anul 2022. Acum trebuie să permită creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 la un nivel care să refacă puterea de cumpărare pierdută de pensionari. Pentru aceasta majoritatea parlamentară trebuie să adopte urgent proiectul legislativ susținut de Forța Dreptei.
 
Aceasta presupune aplicarea unui mecanism de actualizare a pensiilor în care să fie luată în calcul inflația din ultimele 12 luni de zile, la care să se adauge 58,5% din creșterea salariului mediu brut.
 
Asta înseamnă o creștere cu aproximativ 18% a punctului de pensie.
 
Orice creștere a pensiilor sub acest nivel reprezintă o subminare a dreptului pensionarilor de a le fi menținută puterea de cumpărare.
Nu este suficientă o creștere a punctului de pensie cu doar 10%!
 
După o astfel de măsură pensionarii vor fi sărăciți și vor putea cumpăra mai puține lucruri decât în urmă cu 1 an de zile.
 
Reamintim faptul că ultima majorare semnificativă a punctului de pensie, cu 14%, a avut loc în 2020 la inițiativa Guvernului condus de Ludovic Orban. Actualul Guvern, din care fac parte socialiștii care le-au făcut promisiuni peste promisiuni pensionarilor, să arate că este capabil măcar să refacă puterea de cumpărare a pensionarilor.", afirmă Adrian Miuțescu. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.