genteafcarges.jpeg"Înființarea unei companii naționale poate asigura independenței energetică a României pe termen lung"
Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv al PSD Argeș, anunță că PSD propune crearea unei companii naţionale în domeniul energetic, ca soluție fundamentală pentru rezolvarea crizei provocate de scumpirea explozivă a gazelor și a energiei electrice.
"Soluția propusă de PSD poate asigura independenței energetică a României pe termen lung și le garantează românilor că nu vor mai fi expuși unor astfel de riscuri.
Compania pe care PSD dorește ca Guvernul să o înființeze va produce energie atât verde, cât și nucleară şi pe cărbuni şi gaze, astfel încât în 3-5 ani România să devină independentă energetic.
Este abordarea corectă dacă vrei să influenţezi prețul energiei, după cum ne-a arătat și criza cu care ne confruntăm.
De asemenea, pe lângă plafonarea și compensarea facturilor la energie, PSD propune și scăderea TVA la 5% pentru energia electrică și gaze, cu influență directă în prețul final pe care populația și firmele îl vor plăti pentru facturi.", declară Cristian Gentea.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.