cituMarţi 5 octombrie, guvernul condus de Florin Cîţu a fost demis, după ce moţiunea de cenzură depusă a trecut. PSD, USR şi AUR au votat pentru demiterea Executivului cu bilele la vedere. Numărul minim de voturi necesar pentru demiterea Guvernului şi a lui Florin Cîţu era de 234, însă până la urmă s-au strâns nu mai puţin de 281 de voturi. O demitere aşteptată, pentru că în perioada în care a condus Guvernul, Florin Cîţu s-a comportat ca un despot, a blocat multe reforme, şi-a favorizat apropiaţii, a pus mulţi incompetenţi în funcţii-cheie şi a ratat în totalitate gestionarea crizei produse de pandemie. 

Iată ce spune deputatul de Argeş Ionuţ Moşteanu, liderul parlamentarilor USR PLUS, legat de demiterea lui Florin Cîţu şi a Guvernului său: „Aștept responsabilitate de la Președintele Klaus Iohannis și PNL. De astăzi, alegerea lor va fi simplă: PSD sau USR PLUS. Trebuie să facă alegerea rapid, pentru că România nu își mai permite să fie prizoniera unei crize politice declanșate de Florin Cîțu odată cu forțarea USR PLUS să părăsească guvernarea. Trebuie sa înțeleagă și "echipa câștigătoare" că românii nu îl mai vor pe Cîțu, o vedem pe stradă, în discuțiile cu oamenii, o vedem în sondaje. A transformat campania de vaccinare într-un instrument politic, a dus România pe pen-ultimul loc la vaccinare din Europa, iar consecințele le vedem astăzi, printr-o criza sanitară fără precedent.  A blocat toate reformele propuse de USR PLUS. Astăzi trebuia să vorbim de proiecte importante adoptate, trebuia să fi tăiat deja pensiile speciale pentru toate categoriile, nu să dăm altele noi la baroni și primari. Trebuia să fi desființat Secția Specială, nu să blocăm concursurile pentru DIICOT și DNA. Trebuia să aducem performanța în companiile de stat, nu să fie numiți aceiași incompetenți cu carnet de partid, că șpagă pentru un vot la congresul PNL. Trebuia să facem o iarnă suportabila pentru români și să investim în spitale, nu să dăm 50 miliarde de lei prin PNDL baronilor. Trebuia să avem stabilitate, pentru că de asta am fost votați, să începem reformarea din temelii a României, nu sa aruncăm țara în aer pentru un congres intern.

 

USR PLUS nu va accepta sa intre într-un nou Guvern condus de Florin Cîțu. Daca PNL nu are niciun om competent, care să nu blocheze reformele, USR PLUS va înainta o propunere de premier”.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.