miutescu sedinta orbanDeputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a participat marți 10 august, alături de președintele PNL, Ludovic Orban, de premierul Florin Cîțu și de alți colegi liberali la reuniunea Biroului Politic Național al PNL, obiectivul principal al întrunirii fiind dezbaterea rectificării bugetare.

În cadrul ședinței, premierul Florin Cîțu a prezentat principalele teme ale rectificării care urmează să fie dezbătute și cu partenerii de coaliție. PNL urmărește să atingă obiectivele asumate prin programul de guvernare, aceste direcții urmând să aibă un efect favorabil asupra tuturor proiectelor și programelor derulate la nivel central.
Concret, în timpul reuniunii BPN au fost prezentate suplimentările care se vor derula la nivelul ministerului Dezvoltării și care sunt necesare pentru finanțarea programelor aflate în curs, PNDL I și PNDL II. De asemenea, au fost luate în discuție bugetele Consiliilor Județene și ale localităților în vederea identificării rapide a unor resurse suplimentare prin care urmează să se asigure finanțarea tuturor categoriilor de cheltuieli, precum investițiile în infrastructura de drumuri.
”Prin suplimentarea bugetară, Guvernul PNL va asigura fonduri pentru educație, în special pentru investiții pe care le vor derula unitățile de învățământ și pentru susținerea navetei școlare. Doresc să menționez că la Sănătate avem cea mai mare creștere, prin prezenta rectificare, de aproximativ două miliarde de lei.
Președintele PNL, Ludovic Orban, în acord cu premierul a precizat că avem nevoie de un nou plan de finanțare a investițiilor locale, de aproximativ 50 de miliarde de lei, în cadrul căruia vor fi susținute obiective locale ale primarilor, indiferent de culoarea politică, precum cele de infrastructură rutieră, de apă și canal și de branșare la rețeaua de gaz. La nivelul județului Argeș, prin acest plan, urmărim să susținem proiectele de dezvoltare locală ale primarilor liberali dar și ale primarilor care fac parte din alte partide", spune președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.