adrianmiutescu.jpgPreședintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a vorbit la o emisiune televizată despre problema urșilor, aceștia făcând incursiuni din ce în ce mai dese în gospodăriile din nordul județului. Ministerul Mediului a propus deja un set de măsuri pentru intervenția în cazul atacurilor urșilor, curpinse într-o Ordonanță de Urgență, care este pe masa Guvernului. Președintele PNL Argeș arată cu degetul însă și administratorii fondurilor de vănătoare, care nu-și fac datoria.
“Este pe masa Guvernului o ordonanță de urgență care prevede situațiile în care urșii pot fi alungați, relocați sau extrași. Urșii ies din pădure pentru că cei care administrează fondurile de vânătoare, vechi comuniști și baroni PSD, care au pus mâna pe sute de hectare, nu-și fac datoria și nu dau de mâncare animalelor sălbatice. Vor doar să profite, să le împuște, să le vâneze, dar nu să le și hrănească. De aceea urșii au ajuns în gospodării, în căutare de hrană. În plus, tăierea pădurilor le-a stricat habitatul.
Dacă atacă oamenii, dacă pun turiștii în pericol, statul trebuie să ia măsuri, să închidă zonele lor de habitat. Știu că există ONG-uri foarte vocale, dar între om și animal prioritate are omul. A existat o teamă a autorităților, de a nu deranja ONG-urile, dar e nevoie să intervenim, pentru că urșii s-au înmulțit foarte mult.
Mie îmi plac urșii, mi se pare niște animale frumoase, drăgălașe. Ei nu sunt vinovați pentru că oamenii nu sunt în stare să aibă grijă de ei. Trebuie găsite soluții de transfer în alte zone, sau făcute tratate cu alte state europene pentru relocarea în alte țări. Trebuie acționat pe mai multe căi. În primă fază, această OUG va rezolva parțial problema urșilor”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.