miutescu 6Preşedinte PNL Argeş şi membru al Partidului Naţional Liberal din 1990 (un exemplu de fidelitate pentru un partid), Adrian Miuţescu, candidat la Camera Deputaţilor la alegerile din 6 decembrie, a vorbit într-un interviu pentru Financiarpress.ro despre cele mai importante proiecte pe care le are pentru judeţ.

 

Ce îi lipseşte Argeşului ca să fie cu adevărat un judeţ de primă mărime la toate capitolele?

Din punct de vedere al resurselor, Argeșului nu îi lipsește nimic, avem relief adecvat investițiilor turistice, avem zone superbe. Avem un uriaș patrimoniu cultural. Asta înseamnă bogăție, prosperitate, dinamism. Nici din punct de vedere economic nu stăm rău, pentru că, în acest județ, este concentrată cea mai importantă parte a industriei de automobile. Avem și forță de muncă bine pregătită, plus o tradiție bogată.

Din Argeș a lipsit întotdeauna voința politică. Gândiți-vă că în 31 de ani nu s-a făcut nicio schimbare. Dar, în momentul în care se va face această schimbare, eu cred că în Argeș va începe o redresare economică de proporții.

Am încredere că, la data de 6 decembrie 2020, argeșenii vor lua decizia care va produce această schimbare. PNL este, la această oră, soluția.

Proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu este unul de prioritate naţională. Cât de optimist sunteţi privind finalizarea în 2024?

Sunt foarte optimist. Dar aici este mai puțin vorba despre optimismul meu și mai mult despre termenele asumate în contracte.

Lucrurile mari, importante, se construiesc și cu optimism, dar și cu responsabilități asumate. Guvernul Orban și PNL și-au asumat toate marile proiecte de redresare a României. Dumneavoastră ați adus în discuție cel mai important element de infrastructură, Autostrada Pitești-Sibiu. Dar noi am luat în calcul: sănătatea, educația, mediul, informatizarea administrației, agricultura. Un plan integrat care să redreseze țara. 

În afară de autostradă, ce proiecte majore de dezvoltare a Argeşului aveţi în plan?

Toate celelalte elemente care țin de infrastructură: drumul expres Pitești-Craiova, drumurile naționale care străbat județul, drumurile județene, pârtia de ski Molivișu. Stăm foarte prost la capitolul infrastructură rutieră.

Apoi, sunt chestiunile care țin de identitatea și de personalitatea acestui județ. Gara Regală de la Curtea de Argeș este un element important. Din fericire, s-a semnat contractul de reabilitare. Îmi amintesc momentul când Regele Mihai a fost dus pe ultimul drum și a trecut pe lângă gara de la Curtea de Argeș, construită de înaintașii săi, aflată astăzi într-o stare accentuată de degradare. Păi, în felul acesta au dorit autoritățile de până acum să conserve moștenirea primită? A fost jenant. 

Așa vrea să amintesc și un obiectiv cultural estrem de important pe care l-am bifat deja: Muzeul Național ”Brătianu”. Nu este puțin lucru ca Argeșul să intre în circuitul cultural național cu o instituție de asemenea proporții care are și o uriașă valoare simbolică: este vatra întemeietorilor României Mari. A fost o reușită! 

Argeşul nu are un marketing turistic, deşi are multe obiective de top. Ce planuri aveţi legat de dezvoltarea turismului în judeţ?

Pentru a ajunge la marketingul turistic trebuie, mai întâi, să rezolvăm niște probleme. Am pomenit de Gara Regală de la Curtea de Argeș. Dar mai sunt încă trei gări regale în județ. Un adevărat patrimoniu, cu o valoare turistică uriașă! Turismul argeșean poate fi unul atât cultural, punând în valoare aceste obiective, cât și unul agremental, fiindcă zona montană din nordul județului este una cu mare potențial. Să le aducem pe toate la o stare demnă de anul 2021 și apoi vorbim de marketing, fiindcă vom avea ce oferi, vom avea ce pune pe piață. Dacă toate sunt în paragină, așa cum le-a lăsat PSD, nu poți discuta de marketing. 

Aţi reuşit în câteva luni să aduceţi numeroşi oficiali de prim rang în Argeş. Care sunt cele mai importante rezultate pentru judeţ ale acestor vizite de grad zero?

Da, am convins pe toată lumea cât de important este județul Argeș pe hartă! Ce resurse imense avem! Ce oameni capabili și bunii trăiesc aici! Și cât de important este ca această zonă să se dezvolte!

Cel mai important rezultat al vizitelor pe care înalții oficiali ai guvernului Orban le-au făcut în Argeș este acela că toate prioritățile noastre, locale, le-au fost aduse în atenție și le-au trecut ca priorități în agenda lor. Fără Argeș nu se poate dezvolta un segment național extrem de important: drumul către Europa trece prin Argeș, pe la Pitești!

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.