- Friday, 04 December 2020
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 1638
Albă ca Zăpada a politicii românești s-a dovedit a nu fi atât de pură, nevinovată și virginală cum a încercat să pară în noaptea nunții cu poporul român.
Asta, deși a făcut eforturi să-și aranjeze rochița nevinovăției depline pe la toate televiziunile, pe internet și, mai ales, în stradă, acolo unde românii de bună credință strigau că vor o Românie corectă, fără minciună, fără corupție și fără penali.
Unde a dezamăgit USR?
Cum a dezamăgit USR?
Sunt câteva situații în care USR n-a fost nici pe departe partidul politic care a promis că va fi. Le vom analiza pe rând.
1. Dan Barna. Toată lumea a crezut că Barna s-a compromis după dezvăluirile făcute de Rise Project și după ce a candidat la alegerile prezidențiale, obținând un scor mai mic decât cel al partidului.
Ei bine, nu! Nu acestea sunt motivele pentru care Dan Barna s-a compromis. Ci filmulețul care a devenit viral pe internet cu ditamai președintele USR prefăcându-se că tastează ceva pe un laptop. Chipurile, el muncea. Niciodată n-au râs românii tineri mai cu poftă decât în momentul în care l-au văzut pe preferatul lor tastând pe plasticul laptopului, în zona unde nu există taste. Camera de luat vederi a surprins acest moment al imposturii maxime și... asta a fost.
Sigur, a mai fost și momentul în care Barna s-a pozat cu un soi de clop tradițional pe cap, ca un român verde ce este.
N-a convins pe nimeni, toți își amintesc momentul cu laptopul. La momentul cu clopul, toți au râs.
2. Refuzul guvernării. Da, toată România a fost sătulă de Viorica Dăncilă, de Liviu Dragnea și de cei trei ani petrecuți cu PSD, 2017, 2018, 2019. S-a ieșit în stradă, s-au organizat mitinguri, lumea a reacționat la abuzuri. USR era portdrapelul nemulțumirilor din România.
Ei bine, în momentul în care PNL a venit la guvernare, a propus USR să-și asume responsabilitatea în câteva ministere.
USR a refuzat! Adică, mai bine mergeți voi, liberalii, guvernați peste dezastrul lăsat în urmă de PSD, erodați-vă cât puteți de mult, că venim noi, pe urmă, proaspeți ca Albă ca Zăpada. Și USR, de frica responsabilității, n-a venit la guvernare, spunând că vor alegeri anticipate, în situația în care erau imposibil de organizat.
Văzând că USR, salvatorii neamului, nu vor să guverneze, românii au deschis ochii. Și s-au întrebat: păi, așa vreți voi, dragi politicieni tineri să salvați poporul român?
3. Politică bizară și duplicitară. Nu este greșit să spunem că USR a practicat o politică extrem de bizară. De multe ori au dat impresia că nu PSD este forța politică pe care o critică pentru eșecul României, deși, timp de trei ani de zile, pe vremea lui Dragnea, asta au spus.
USR a întors tunurile împotriva PNL la toate alegerile. La cele europarlamentare, la cele locale și acum, la cele generale. Deși PNL a fost partidul care i-a invitat să guverneze împreună România, deși PNL guvernează singur de numai un an de zile și în ciuda faptului că eforturile de a face față situației epidemiologice din România au fost făcute exclusiv de PNL, acest USR pune tunurile tot pe PNL, în vreme ce de PSD nu mai spune nimic.
Românii tineri le pot adresa o singură întrebare: păi, ce faceți, politicieni tineri? Vă place PSD? Vă gândiți că, cine știe, v-ar prinde bine unele alianțe prin consiliile locale sau județene și nu vreți să vă mai certați cu partidul roșu?
4. Actele de studii. Da, USR-iștii au trâmbițat ani de zile că ei sunt cei mai școliți prin străinătate, că ei sunt adăpați la izvorul conoașterii și că nimeni nu mai e ca ei. Asta până când să arate diplomele și să dovedească tot ce spun.
Un politician de bază în USR este Ionuț Moșteanu, actual deputat care mai vrea un mandat de deputat. Acest Ionuț Moșteanu a aburit o națiune întreagă cu studiile sale. Dar nimeni nu i-a văzut diploma.
S-au găsit oameni care chiar au făcut greva foamei ca să le arate Ionuț diploma de studii superioare. Ionuț, nimic. Tace mâlc.
Că a terminat facultatea în 4 ani, în 6 ani, în 10 sau în 15 ani, că a terminat Bioterra sau vreo facultate de stat, nu știm, pentru că Ionuț Moșteanu nu arată niciun act.
Un lucru pare demn de luat în seamă: ar fi obținut o diplomă după ce a fost secretar de stat.
Cum pot pretinde asemenea oameni să ia locul, în societate, celor care au învățat pe bune și și-au luat diplome la timp?
5.Scandalurile din partid. Au fost multe scandaluri în USR. Multe. Atât de multe, încât toate eforturile lor de a părea ”partidul altfel” s-au dus pe apa sâmbetei. După ce niște oameni de certă valoare și-au dat demisia, scârbiți de meschinăriile politice useriste, USR n-a mai fost perceput ca agentul schimbării.
USR s-a dispensat până și de fondatorul său, Nicușor Dan, actualmente primar general al Capitalei, ales tot cu sprijinul PNL.
Românii au văzut și au înțeles, mai ales s-au convins. USR nu este deloc ceea ce a promis că va fi. Păcat!
Popular Articles
- Most read
Publicitate