LiviuNastaseCateasca.jpg

 

În urma alegerilor din 27 septembrie, Liviu Năstase s-a întors în fruntea administrației locale din Căteasca și este decis să reia proiectele li activitățile menite să asigure bunul mers al comunei. Iar acestea nu sunt deloc puține.

„Printre proiectele prioritare pentru perioada imediat următoare se numără canalizarea, avem un proiect de canalizare pe Căteasca, semnat contractul încă de anul trecut, am luat deja toate măsurile ca de săptămâna viitoare, de luni, să începem efectiv lucrările, vorbim de un proiect de 98 de miliarde, din care erau prevăzuți pentru anul ăsta 48 de miliarde, dar nu cred că vom face mare lucru, e foarte târziu, n-avem nicio organizare de șantier făcută. S-a întârziat foarte mult din cauza documentelor care nu au fost făcute cum trebuie de vechea administrație. În al doilea rând, am adoptat hotărâri de consiliul local privind proiectul de canalizare pe Catanele – Recea, forarea unui puț pentru apă, tot la Catanele – Recea, extinderea de gaze pentru câteva ulițe pe care le mai avem de racordat, recalcularea proiectului de canalizare Cireșu – Siliștea precum și accesarea unor fonduri europene, guvernamentale în așa fel încât de la anul să demarăm canalizarea în toată comuna. Practic, nu avem canalizare în nici un sat în momentul de față, abia de luni demarăm efectiv pentru zona Coșeri – Căteasca. Aceasta deși proiectul pentru Cireșu - Siliștea – Gruiu e de cinci ani de zile, dar nu l-a implementat nimeni. O altă prioritate este pietruirea de drumuri pentru care organizăm licitație astfel încât să pietruim, să compactăm, să reabilităm toate drumurile. De asemenea, am obținum aprobarea să facem cadastrarea și la intravilan în perioada următoare pentru că trebuie să facem cadastrarea generală și să facem ordine în fondul funciar. mai avem și amenajarea Văii Siliștei și multe, multe alte proiecte. Are un buget foarte bun localitatea noastră doar că nu prea au fost în stare să-i cheltuie eficient, cei din administrația trecută, i-au cheltuit numai pe prostii. Locuri de joacă de opt - nouă sute de milioane și au făcut cinci – șase parcuri în loc să facă ceva util, oamenii nu au canalizare și tu faci parcuri și le faci pe marginea gârlei să vină apa să ți le ia. S-au cheltuit bani anapoda, te iei cu mâinile de cap,  în afară de salarii care au devenit foarte generoase, am lucrat 40 de ani și la stat, și la privat, dar n-am întâlnit asemenea salarii. Nici măcar în mandatul când am fost primar nu aveam așa salariu, este o aberație. Și nici măcar nu se vede ceva în urmă ca să poți spune că a meritat.”, a declarat primarul Liviu Năstase pentru Financiarpress.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.