ionicaVineri 21 august, magistraţii Judecătoriei Piteşti au admis contestaţia PNL împotriva candidaturii actualului primar Cornel Ionică la Consiliul Local din partea PSD. Iată soluţia instanţei, ce poate fi atacată în termen de 24 de ore: „Admite contestaţia formulată de PNL filiala Argeş în contradictoriu cu intimatul Cornel Ionică. Anulează în parte Hotărârea nr. 41 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Piteşti în legătură cu acceptarea candidaturii intimatului Cornel Ionică”.

PNL Argeş a depus în această săptămână la Judecătoria Piteşti o contestaţie împotriva propunerii de candidatură a lui Cornel Ionică, pentru funcţia de consilier local al municipiului Piteşti. Astfel, în data de 18 august 2020 Biroul Electoral de circumscripţie locală nr. 1 Piteşti a admis propunerea de candidatură pentru funcţia de consilier local a lui Cornel Ionică cu încălcarea condiţiilor prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei publice de consilier local de către acesta.

"Menţionăm că Ionică Constantin Cornel se află în prezent în perioada de decădere din dreptul de a fi ales şi de a ocupa funcţia publică de consilier local. Prin Decizia nr. 3051/28.09.2018 pronunţată în dosarul nr. 478/46/2016 de Înalta Curte de Casaţie si Justiţiei a rămas definitiv Raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de integritate şi, ca urmare Ionică Constantin Cornel se află în stare de conflict de interese nemaiputând ocupa funcţia publică de consilier local sau orice altă funcţie publică aleasă/numită prevăzută de Legea nr. 144/2007. (...) Prin propunerea de candidatură formulata de Partidul Social Democrat şi acceptată de Biroul electoral de circumscripţie locală nr. 1 Piteşti se încalcă prevederile legale sus menţionate", se arată în contestaţia PNL depusă la Judecătoria Piteşti.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro