miutescuSăptămâna trecută, pe mai multe site-uri de presă din Argeş a apărut informaţia eronată potrivit căreia la Vila Florica ar fi avut loc o „chermeză” a liberalilor.

După cum se precizează într-un comunicat de presă emis de Departamentul de Comunicare al PNL Argeş, „Aceste articole conțin informații false și este bine să informăm opinia publică, în mod oficial, cu privire la tematica întâlnirii despre care s-a vorbit în spațiul public. În primul rând, nu a fost o întâlnire politică. La data de 20 august 1864 s-a născut Ion I.C. Brătianu, iar liberalii se simt primii chemați să-l evoce în cadrul unui eveniment cultural cu caracter public. Motivul pentru care liberalii s-au dus la Vila Florica a fost o discuție privind organizarea din timp a unui astfel de eveniment. Da, este adevărat, a fost publicat în presă un convocator politic. La acest convocator s-a renunțat de îndată, fiind socotit o eroare de comunicare. Ca liberali, noi nu am politizat niciodată o instituție publică, prin prezența noastră, și nici nu o vom face. În al doilea rând, ca dovadă pentru cele de mai sus, noi nu am venit la discuții privind posibila organizare a evenimentului din data de 20 august cu inscripții politice sau cu mesaje de natură politică. Am venit cu mașinile personale, ne-am așezat la masă cu conducerea Muzeului, am discutat și, o dată terminate discuțiile, am plecat. Deci, nimic politic! În al treilea rând, este o minciună aceea că am făcut, într-un Muzeu Național, așa cum scrie o parte a presei, ”o chermeză”. Cei care au scris așa ceva, sunt rugați să dovedească acest lucru. La întâlnirea avută nu s-a băut nici măcar o cafea, nu a existat nici măcar un protocol minimal. Și nici nu am purtat discuțiile în spațiul expozițional al Muzeului, ci în cramă, pentru că afară ploua. În al patrulea rând, asigurăm pe toată lumea că fiecare participant a purtat mască și a respectat regulile impuse de autorități. Cei care au scris altfel sunt chemați să probeze contrariul”.

Şi Adrian Miuţescu, președintele PNL Argeș, a ţinut să facă precizări legate de informaţiile false apărute: ”Dacă pandemia o va permite, vom fi cu adevărat bucuroși să putem evoca pe data de 20 august personalitatea lui Ionel Brătianu. Nu am știut că în România anului 2020 nu ne mai putem duce, ca persoane fizice, să discutăm oportunitatea organizării unui eveniment la o instituție de cultură. Da, știu, a fost publicat în presă un convocator politic, dar asigur pe toată lumea că a fost socotit o eroare, s-a renunțat la el și discuțiile au fost centrate cultural. Brătienii nu sunt importanți numai pentru liberali, ei sunt importanți pentru fiecare român. Brătienii au fost cei mai mari politicieni români la timpul lor, iar acum sunt repere culturale. Regret că o parte a presei a mințit spunând că ne-am dus la Vila Florica să facem chermeze. Nu am făcut și nu vom face niciodată așa ceva. Și m-aș bucura să apară măcar o singură poză cu mine bând un pahar cu suc, de exemplu. Sau cu vreun coleg al meu. Tot ce a apărut în spațiul public – acest scandal creat artificial – arată un singur lucru. Că există persoane care caută să împroaște cu noroi tot ce s-a construit bun în această țară. Muzeul Național Brătianu este o reușită realizată într-un termen foarte scurt, este și va rămâne o instituție absolut respectabilă, are un număr impresionant de vizitatori și este păcat că unii caută motive să arunce cu noroi în acest simbol al județului Argeș. Încă ceva: nu vom politiza niciodată această instituție, așa cum vor unii și alții să ne acuze. Este suficient că, printr-o lege, semnată de colegii noștri și promulgată de președintele Klaus Iohannis, memoria Brătienilor a reînviat în Argeș!”

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.