georgescu folclorOrașul Mioveni, în timp mandatelor primarului Ion Georgescu, a cunoscut o dezvoltare edilitară, industrială și mai ales culturală fără precedent. Dovadă în acest sens fiind activitățile și evenimentele numeroase organizate în oraș, toate acestea făcând orașul Mioveni cunoscut și apreciat atât în țară, cât și peste hotare

Recent, s-a încheiat a V-a ediția a Festivalul-Concurs Național de Folclor Mioveni. Iar cu acest prilej orașul Mioveni s-a remarcat din nou la nivel național prin păstrarea și promovarea valorilor culturale naționale. Un eveniment deosebit și de anvergură înființat chiar din dorința primarului Ion Georgescu în anul 2019 pentru a se cunoaște mai bine porturile și dansurile populare din toate zonele țării.

Și ediția din acest an a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni a fost una de succes, reușind să adune pasionații de folclor din toate colțurile țării.

Competiția a fost acerbă, cu opt ansambluri de excepție care au impresionat juriul prin talentul și dedicația lor. Trofeul Festivalului a fost câștigat de “Ansamblul Folcloric Atelierul de Joc Popular”, din Zalău, care a cucerit inimile publicului cu o reprezentație de neuitat.

La secțiunea DANS POPULAR, premiile au fost următoarele: Premiul I: “Floarea Barcăului”, Jud. Bihor; Premiul II: “Altițe Dobrogene”, Jud. Tulcea; Premiul III: “Cosăul”, Jud. Maramureș.

La secțiunea OBICEI SPECIFIC: Premiul I: “Cetatea Codrului”, Jud. Satu Mare; Premiul II: “Codrulețul”, Jud. Botoșani; Premiul III: “Plai de dor”, Jud. Olt.

Premiul special a fost câștigat de Ansamblul “Heracleea”, din județul Tulcea.

Memorabile au fost și concertele susținute de Constantin Enceanu și Maria Dragomiroiu, care au încântat publicul cu melodiile tradiționale de neuitat.

Iată așadar doar o parte din imensa ladă de zestre pe care primarul Ion Georgescu o lasă orașului Mioveni, păstorit timp de 18 ani cu devotament, dăruire, credință și iubire față de oameni.

folclor

 

folclor 01folclor 03enceanu

folclor 06

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.