inchisoareClasată deja monument istoric, fosta închisoare Pitești locul unde s-a desfășurat teribilul Experiment Pitești, va fi inclusă în Patrimoniul UNESCO. La fosta închisoare Pitești s-a desfășurat între 1949 și 1951 teribilul Experiment Pitești, cunoscut pe tot globul și pe parcursul căruia numeroși deținuți au fost supuși la torturi teribile.

Fosta închisoare Pitești este înscrisă, alături de Fortul nr. 13 Jilava, Închisoarea de la Râmnicu Sărat, fostul Penitenciar de la Făgăraș și fostul Penitenciar de la Sighetul Marmației, sub titlul "Foste închisori comuniste din România" în Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cum pregătirea dosarului pentru includerea în Patrimoniul UNESCO este una complexă, procedurile propriu-zise vor dura minimum doi ani.

”Fosta închisoare Pitești, locul unde s-a desfășurat teribilul Experiment Pitești, este în mod cert un simbol foarte important pentru istoria României, un loc unde numeroși deținuți politici au fost torturați în perioada comunistă. Iar înscrierea fostei închisori Pitești în Patrimoniul UNESCO a reprezenta în mod cert o recunoașterea a importanței memoriei istorice și ar asigura conservarea și transmiterea către generațiile următoare a educației privind represiunea politică din acei ani teribili”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Raluca Turcan, ministra Culturii.

raluca

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.